MENI
26.5.2024

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a održali sastanak sa članovima Delegacije Republike Turske u PSNATO-a

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Obren Petrović održali su danas, na marginama proljetnog zasjedanja PSNATO-a u Sofiji, bilateralni sastanak sa predsjedavajućim Delegacije Republike Turske u PSNATO-a Mevlutom Cavusogluom i članom Delegacije Republike Turske i predsjedavajućim Odbora za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a Faikom Oztarkom.

Cavusoglu je pozdravio susret članova dvije delegacije naglašavajući dobre i prijateljske bilateralne odnose, poznavanje političke situacije u Bosni i Hercegovini, te pozitivan dijalog predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana s vodećim bosanskohercegovačkim političarima. Također je istaknuo i uključenost turskih privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini, a posebno rad na izgradnji više saobraćajnica u našoj državi. Kroz svoje dugogodišnje diplomatsko iskustvo prepoznao je saradnju zemalja na svim poljima i potvrdio kako sigurno ima prostora za poboljšanje međuparlamentarne saradnje.

Uz zahvalnost za sastanak, predsjedavajući Ademović istaknuo je dugu i plodonosnu saradnju dvije zemlje. Izrazio je želju za intenziviranje saradnje dvije delegacije unutar PSNATO-a, uzimajući u obzir položaj Republike Turske unutar PSNATO-a, kao i skorašnje poboljšanje položaja Delegacije PSBiH, a što je potvrđeno i od članova Delegacije Republike Turske. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću