MENI
26.5.2024.

Чланови Делегације ПСБиХ у ПСНАТО-а одржали састанак са члановима Делегације Републике Турске у ПСНАТО-а

Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини НАТО-а (ПСНАТО) Кемал Адемовић и замјеник предсједавајућег Делегације Обрен Петровић одржали су данас, на маргинама прољетног засједања ПСНАТО-а у Софији, билатерални састанак са предсједавајућим Делегације Републике Турске у ПСНАТО-а Mevlutom Cavusogluom и чланом Делегације Републике Турске и предсједавајућим Одбора за економију и безбједност ПСНАТО-а Faikom Oztarkom.

Cavusoglu је поздравио сусрет чланова двије делегације наглашавајући добре и пријатељске билатералне односе, познавање политичке ситуације у Босни и Херцеговини, те позитиван дијалог предсједника Републике Турске Рецепа Tayyipa Erdoğana с водећим босанскохерцеговачким политичарима. Такође је истакао и укљученост турских привредних субјеката у Босни и Херцеговини, а посебно рад на изградњи више саобраћајница у нашој држави. Кроз своје дугогодишње дипломатско искуство препознао је сарадњу земаља на свим пољима и потврдио како сигурно има простора за побољшање међупарламентарне сарадње.

Уз захвалност за састанак, предсједавајући Адемовић истакао је дугу и плодоносну сарадњу двије земље. Изразио је жељу за интензивирање сарадње двије делегације унутар ПСНАТО-а, узимајући у обзир положај Републике Турске унутар ПСНАТО-а, као и скорашње побољшање положаја Делегације ПСБиХ, а што је потврђено и од чланова Делегације Републике Турске. (крај) 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу