MENI
26.5.2024.

Članovi Izaslanstva PSBiH u PSNATO-a održali sastanak sa članovima Izaslanstva Republike Turske u PSNATO-a

Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i zamjenik predsjedatelja Izaslanstva Obren Petrović održali su danas, na marginama proljetnog zasjedanja PSNATO-a u Sofiji, bilateralni sastanak sa predsjedatelj Izaslanstva Republike Turske u PSNATO-a Mevlutom Cavusogluom i članom Izaslanstva Republike Turske i predsjedateljem Odbora za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a Faikom Oztarkom.

Cavusoglu je pozdravio susret članova dvaju izaslanstava naglašavajući dobre i prijateljske bilateralne odnose, poznavanje političke situacije u Bosni i Hercegovini, te pozitivan dijalog predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana s vodećim bosanskohercegovačkim političarima. Također je istaknuo i uključenost turskih gospodarskih subjekata u Bosni i Hercegovini, a posebice rad na izgradnji više prometnica u našoj državi. Kroz svoje dugogodišnje diplomatsko iskustvo prepoznao je suradnju zemalja na svim poljima i potvrdio kako sigurno ima prostora za poboljšanje međuparlamentarne suradnje.

Uz zahvalnost za sastanak, predsjedatelj Ademović istaknuo je dugu i plodonosnu suradnju dvaju zemalja. Izrazio je želju za intenziviranje suradnje dvaju izaslanstava unutar PSNATO-a, uzimajući u obzir položaj Republike Turske unutar PSNATO-a, kao i skorašnje poboljšanje položaja Izaslanstva PSBiH, a što je potvrđeno i od članova Izaslanstva Republike Turske. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću