MENI
13.9.2023.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома др Денис Звиздић примио министра вакуфа и вјерских питања Државе Катар

"Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Денис Звиздић примио је министра вакуфа и вјерских питања Државе Катар Ghanema bin Shaheena bin Ghanema Al Ghanima, који је у службеној посјети Босни и Херцеговини.

У разговору замјеника предсједавајућег Звиздића с катарским министром изражено је обострано задовољство развојем билатералних односа и исказана је потреба да добре политичке односе требају пратити и економски односи и инвестиције.

Замјеник предсједавајућег Звиздић и министар Al Ghanim су се сложили да постоји интерес да се унаприједи сарадња у областима енергетике и енергетске транзиције, пољопривреде, туризма, здравства, образовања и науке, културе и спорта, али и да је у наредном периоду неопходно радити на уклањању административних баријера за инвеститоре из Катара. Сагласили су се и око тога да је потребно наставити активности на усаглашавању и закључивању билатералних споразума, посебно оних чија процедура је већ отворена.

Замјеник предсједавајућег Звиздић је рекао да би оснивање Фонда пријатељства између БиХ и Катара омогућило бољу сарадњу двије земље и рекао да би се из овог фонда финансирали пројекти развоја малих и средњих предузећа у БиХ, са посебним нагласком на младе подузетнике са добрим пословним идејама.

На крају састанка, замјеник предсједавајућег Звиздић се захвалио Држави Катар на свему што су у протеклом периоду урадили за Босну и Херцеговину.

Састанку је присуствовао и реису - л - улема Исламске заједнице БиХ Хусеин еф. Кавазовић." (саопштење из Кабинета замјеника предсједавајућег Представничког дома др Дениса Звиздића)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу