MENI
13.9.2023.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denis Zvizdić primio ministra vakufa i vjerskih pitanja Države Katar

"Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je ministra vakufa i vjerskih pitanja Države Katar Ghanema bin Shaheena bin Ghanema Al Ghanima, koji je u službenom posjetu Bosni i Hercegovini.

U razgovoru zamjenika predsjedatelja Zvizdića s katarskim ministrom izraženo je obostrano zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa i iskazana je potreba da dobre političke odnose trebaju pratiti i ekonomski odnosi i investicije.

Zamjenik predsjedatelja Zvizdić i ministar Al Ghanim su se složili da postoji interes da se unaprijedi suradnja u područjima energetike i energetske tranzicije, poljoprivrede, turizma, zdravstva, obrazovanja i znanosti, kulture i sporta, ali i da je u narednom razdoblju neophodno raditi na uklanjanju administrativnih barijera za investitore iz Katara. Suglasili su se i oko toga da je potrebno nastaviti aktivnosti na usuglašavanju i zaključivanju bilateralnih sporazuma, posebno onih čija procedura je već otvorena.

Zamjenik predsjedatelja Zvizdić je rekao da bi osnivanje Fonda prijateljstva između BiH i Katara omogućilo bolju suradnju dvaju zemalja i rekao da bi se iz ovog fonda financirali projekti razvoja malih i srednjih poduzeća u BiH, sa posebnim naglaskom na mlade poduzetnike sa dobrim poslovnim idejama.

Na kraju sastanka, zamjenik predsjedatelja Zvizdić se zahvalio Državi Katar na svemu što su u proteklom razdoblju uradili za Bosnu i Hercegovinu.

Sastanku je nazočio i reisu - l - ulema Islamske zajednice BiH Husein ef. Kavazović." (priopćenje iz Ureda zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću