MENI
23.9.2021

Sarajlić i Šiljegović učestvovali na 15. konferenciji Generalnog inspektorata MO BiH i Inspektorata OS BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvovali su na 15. konferenciji Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH (MO BiH) i Inspektorata Oružanih snaga BiH (OS BiH), koja je danas održana u Sarajevu.

Tokom Konferencije prezentovane su glavne aktivnosti Generalnog inspektorata MO BiH u 2020. godini, funkcionalne aktivnosti - pregled zahtjeva za djelovanje inspektora, tok realizacije preporuka Generalnog inspektorata, propisi i sistemska rješenja, kao i proces saradnje sa organizacijama i institucijama nadležnim za ovu oblast.

U obraćanju učesnicima Konferencije predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić istakao je značaj rada Generalnog inspektorata MO BiH, pozitivne prakse u saradnji sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH, kao i sa parlamentarnim vojnim povjerenikom BiH. Sarajlić je pozvao predstavnike MO BiH i OS BiH da nastave blisko sarađivati sa Zajedničkom komisijom, te najavio nastavak razgovora o stanju u sektoru odbrane.

I predsjedavajući Zajedničke komisije Asim Sarajlić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, koji se također obratio učesnicima Konferencije, naglasili su značaj zaštite ljudskih prava pripadnika OS BiH.

Učesnicima Konferencije obratili su se i ministar odbrane BiH Sifet Podžić, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general - pukovnik Senad Mašović, predstavnici Predsjedništva BiH, EUFOR-a, NATO-a, te generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, koji je bio i domaćin ove Konferencije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću