MENI
23.9.2021.

Сарајлић и Шиљеговић учествовали на 15. конференцији Генералног инспектората МО БиХ и Инспектората ОС БиХ

Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Асим Сарајлић и парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић учествовали су на 15. конференцији Генералног инспектората Министарства одбране БиХ (МО БиХ) и Инспектората Оружаних снага БиХ (ОС БиХ), која је данас одржана у Сарајеву.

Током Конференције презентоване су главне активности Генералног инспектората МО БиХ у 2020. години, функционалне активности - преглед захтјева за ђеловање инспектора, ток реализације препорука Генералног инспектората, прописи и системска рјешења, као и процес сарадње са организацијама и институцијама надлежним за ову област.

У обраћању учесницима Конференције предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Асим Сарајлић истакао значај рада Генералног инспектората МО БиХ, позитивне праксе у сарадњи са Заједничком комисијом за одбрану и безбједност БиХ, као и са парламентарним војним повјереником БиХ. Сарајлић је позвао представнике МО БиХ и ОС БиХ да наставе блиско сарађивати са Заједничком комисијом, те најавио наставак разговора о стању у сектору одбране.

И предсједавајући Заједничке комисије Асим Сарајлић и парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић, који се такође обратио учесницима Конференције, нагласили су значај заштите људских права припадника ОС БиХ.

Учесницима Конференције обратили су се и министар одбране БиХ Сифет Поџић, начелник Заједничког штаба ОС БиХ генерал - пуковник Сенад Машовић, представници Предсједништва БиХ, ЕУФОР-а, НАТО-а, те генерални инспектор МО БиХ бригадни генерал Мирсад Ахмић, који је био и домаћин ове Конференције. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу