MENI
23.9.2021.

Sarajlić i Šiljegović sudjelovali na 15. konferenciji Generalnog inspektorata MO BiH i Inspektorata OS BiH

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sudjelovali su na 15. konferenciji Generalnog inspektorata Ministarstva obrane BiH (MO BiH) i Inspektorata Oružanih snaga BiH (OS BiH), koja je danas održana u Sarajevu.

Tijekom Konferencije prezentirane su glavne aktivnosti Generalnog inspektorata MO BiH u 2020. godini, funkcionalne aktivnosti - pregled zahtjeva za djelovanje inspektora, tijek realizacije preporuka Generalnog inspektorata, propisi i sustavna rješenja, kao i proces suradnje sa organizacijama i institucijama nadležnim za ovo područje.

U obraćanju sudionicima Konferencije predsjedatelj Zajedničkog  za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić istakao je značaj rada Generalnog inspektorata MO BiH, pozitivne prakse u suradnji sa Zajedničkim povjerenstvom za obranu i sigurnost BiH, kao i sa parlamentarnim vojnim povjerenikom BiH. Sarajlić je pozvao predstavnike MO BiH i OS BiH da nastave blisko surađivati sa Zajedničkim povjerenstvom, te najavio nastavak razgovora o stanju u sektoru obrane.

I predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva Asim Sarajlić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, koji se također obratio sudionicima Konferencije, naglasili su značaj zaštite ljudskih prava pripadnika OS BiH.

Sudionicima Konferencije obratili su se i ministar obrane BiH Sifet Podžić, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general - pukovnik Senad Mašović, predstavnici Predsjedništva BiH, EUFOR-a, NATO-a, te generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, koji je bio i domaćin ove Konferencije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću