MENI
5.5.2021.

Замјеник предсједавајућег Дома народа др Драган Човић примио у наступну посјету амбасадора Румуније у БиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ др Драган Човић састао се данас с амбасадором Румуније у БиХ Њ.Е. Antonom Pacuretuom.

На почетку сусрета утврђено је да су односи и сарадња двије земље изузетно успјешни, те је изражена нада да ће се и у будућности унапрјеђивати, посебно у области европских и евроатлантских интеграција.

Др Човић је информисао амбасадора о функционисању законодавне и извршне власти у БиХ, актуелној политичкој ситуацији, реформским процесима и нужним ограниченим уставним измјенама те приоритетима на путу ка евроатлантским интеграцијама.

Такође, др Човић је још једном исказао заинтересираност за чвршћу сарадњу с Румунијом у оквиру свих регионалних иницијатива.

Амбасадор Румуније Anton Pacureto изразио је пуну подршку Босни и Херцеговини и свим нужним реформским процесима на њезином путу ка Европској унији.

Званичници су, уз задовољство за уприличени сусрет, исказали спремност за наставак дијалога и сарадње. (саопштење из Кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа др Драгана Човића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу