MENI
5.5.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu ambasadora Rumunije u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas s ambasadorom Rumunije u BiH Nj.E. Antonom Pacuretuom.

Na početku susreta utvrđeno je da su odnosi i saradnja dvije zemlje izuzetno uspješni, te je izražena nada da će se i u budućnosti unaprjeđivati, posebno u oblasti evropskih i euroatlantskih integracija.

Dr. Čović je informisao ambasadora o funkcionisanju zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, aktuelnoj političkoj situaciji, reformskim procesima i nužnim ograničenim ustavnim izmjenama te prioritetima na putu ka euroatlantskim integracijama.

Također, dr. Čović je još jednom iskazao zainteresiranost za čvršću saradnju s Rumunijom u okviru svih regionalnih inicijativa.

Ambasador Rumunije Anton Pacuretu izrazio je punu podršku Bosni i Hercegovini i svim nužnim reformskim procesima na njezinom putu ka Evropskoj uniji.

Zvaničnici su, uz zadovoljstvo za upriličeni susret, iskazali spremnost za nastavak dijaloga i saradnje. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću