MENI
5.5.2021.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda dr. Dragan Čović primio u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u BiH

Zamjenik predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas s veleposlanikom Rumunjske u BiH Nj.E. Antonom Pacuretuom.

Na početku susreta utvrđeno je da su odnosi i suradnja dvaju zemalja izuzetno uspješni, te je izražena nada da će se i u budućnosti unaprjeđivati, posebno u oblasti europskih i euroatlantskih integracija.

Dr. Čović je informirao veleposlanika o funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, aktualnoj političkoj situaciji, reformskim procesima i nužnim ograničenim ustavnim izmjenama te prioritetima na putu ka euroatlantskim integracijama.

Također, dr. Čović je još jednom iskazao zainteresiranost za čvršću suradnju s Rumunjskom u okviru svih regionalnih inicijativa.

Veleposlanik Rumunjske Anton Pacuretu izrazio je punu potporu Bosni i Hercegovini i svim nužnim reformskim procesima na njezinom putu ka Europskoj uniji.

Dužnosnici su, uz zadovoljstvo za upriličeni susret, iskazali spremnost za nastavak dijaloga i suradnje. (priopćenje iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću