MENI
25.2.2021.

Одржана 17. сједница Уставноправне комисије Представничког дома

На 17. сједници Уставноправне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) размотрен је Захтјев Уставног суда БиХ за давање одговора на Захтјев за оцјену уставности одредаба члана 8. ст. (2), (3) и (4), дијелова става (5), дијелова става (6), члана 8а) и члана 32, дио одредбе става (3), тачка д) Закона о пребивалишту и боравишту државлјана БиХ. У вези с овим Захтјевом Уставноправна комисија усвојила је Мишљење у коме се констатује да је ПСБиХ, у складу са уставним надлежностима, усвојила Закон о пребивалишту и боравишту државлјана БиХ.

Након што нису исправљени недостаци у Приједлогу закона о измјени и допуни Закона о Савјету министара БиХ, чији су предлагачи посланици Клуба посланика Наша странка - Независни блок, Уставноправна комисија констатовала је, у складу са чланом 117. став 2 Пословника, да су предлагачи одустали од Приједлога закона.

Усвојен је и у даљу парламентарну процедуру упућен Извјештај о раду Уставноправне комисије Представничког дома за 2020. годину.

Усвојен је и Оријентациони план рада Уставноправне комисије Представничког дома за 2021. годину.

Уставноправна комисија Представничког дома примила је к знању Допис Синдиката Дирекције за координацију полицијских тијела Босне и Херцеговине. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу