MENI
25.2.2021.

Održana 17. sjednica Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma

Na 17. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmotren je Zahtjev Ustavnog suda BiH za davanje odgovora na Zahtjev za ocjenu ustavnosti odredaba članka 8. st. (2), (3) i (4), dijelova stavka (5), dijelova stavka (6), članka 8a) i članka 32, dio odredbe stava (3), točka d) Zakona o prebivalištu i boravištu državlјana BiH. U svezi s ovim Zahtjevom Ustavnopravno povjerenstvo usvojilo je Mišljenje u kome se konstatira da je PSBiH, sukladno ustavnim nadležnostima, usvojila Zakon o prebivalištu i boravištu državlјana BiH.

Nakon što nisu ispravljeni nedostatci u Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o Vijeću ministara BiH, čiji su predlagatelji zastupnici Kluba zastupnika Naša stranka - Nezavisni blok, Ustavnopravno povjerenstvo konstatiralo je, sukladno članku 117. stav 2 Poslovnika, da su predlagatelji odustali od Prijedloga zakona.

Usvojen je i u daljnju parlamentarnu proceduru upućeno Izvješće o radu Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma za 2020. godinu.

Usvojen je i Orijentacijski plan rada Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma za 2021. godinu.

Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma primilo je k znanju Dopis Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću