MENI
15.1.2010.

ZAVRŠENO ISTRAŽIVANJE NA TEMU „DRŽAVNA POMOĆ FINANCIJSKOM SEKTORU I GOSPODARSTVU U NJEMAČKOJ, FRANCUSKOJ I VELIKOJ BRITANIJI TIJEKOM FINANCIJSKE KRIZE“Proteklih dana Istraživački sektor Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine završio je istraživanje na temu „Državna pomoć financijskom sektoru i gospodarstvu u Njemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji tijekom financijske krize“.
Tako su, nakon sveobuhvatnog prikupljanja materijala, prikazani pokazatelji o proračunu navedenih zemalja za 2010. godinu s naglaskom na pomoć koju pružaju sektoru financija i gospodarstva. S obzirom na posljedice izazvane financijskom krizom, Njemačka je usvojila Zakon o uspostavljanju Fonda za stabilizaciju financijskog tržišta, te donošenjem niza odluka stimulirala i podržala ekonomiju svoje zemlje. U svezi s tim pružena je mogućnost kreditiranja biznisa, osiguranje novih radnih mjesta kao i podizanje razine stručnosti radnika, stimuliranje inovacija te drugih aktivnosti u cilju ublažavanja posljedica svjetske krize i oporavka domaće ekonomije.
Prema prikupljenim podacima može se vidjeti i koje su oblike pomoći izvršne vlasti Njemačke, Velike Britanije i Francuske vršile u cilju smanjenja učinkovitosti krize. Između ostalog se navodi, kako je pomoć vršena putem jamstava kredita, direktnih grantova, injekcija kapitala te drugih oblika intervencija. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću