MENI
16.6.2010

STUDIJSKE POSJETE DRŽAVNIH SLUŽBENIKA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIHSlužbenici Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u proteklom su periodu prisustvovali  studijskim posjetama koje su organiziraju s ciljem educiranja osoblja zaposlenog u javnoj upravi. Tako su u Njemačkoj od 07. do 10. juna, tokom posjete Budenstagu i Parlamentu Savezne pokrajine Saksonije, sekretar Doma naroda PSBiH, službenik Odjela za izradu i objavljivanje pravnih akata Doma naroda, te službenik Zakonodavnopravnog i Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Herceogovine, prisustvovali predavanjima u vezi zakonodavnih procesa zakonodavnih tijela Savezne Republike Njemačke.
Također, 17. i 18. juna, pomoćnik sekretara Zajedničke službe PSBiH učestvuje na seminaru, koji organizira Vijeće Evrope u Strasbourgu, Francuska, čije su glavne teme u vezi aktivnosti Evropskog suda za ljudska prava.
Sekretar Zajedničke službe i sekretar Doma naroda PSBiH od 18. do 19. juna učestvuju na 8. međunarodnom savjetovanju „Aktuelnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse“, koje se održava u Neumu. Planirano je da, tokom dvodnevnog savjetovanja, predavanja održe eminentni stručnjaci iz oblasti pravnih nauka, kao i održavanje nekoliko okruglih stolova čije su glavne teme razgovora razmjena iskustava u obavljanju aktivnosti unutar javnog sektora. (kraj)    


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću