MENI
16.6.2010.

СТУДИЈСКЕ ПОСЈЕТЕ ДРЖАВНИХ СЛУЖБЕНИКА ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ БИХСлужбеници Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у протеклом су периоду присуствовали  студијским посјетама које су организоване с циљем едуцирања особља запосленог у јавној управи. Тако су у Њемачкој од 07. до 10. јуна, током посјете Буденстагу и Парламенту Савезне покрајине Саксоније, секретар Дома народа ПСБиХ, службеник Одјела за израду и објављивање правних аката Дома народа, те службеник Законодавноправног и Сектора за односе с јавношћу Парламентарне скупштине Босне и Херцеоговине, присуствовали предавањима у вези законодавних процеса законодавних тијела Савезне Републике Њемачке.
Такођер, 17. и 18. јуна, помоћник секретара Заједничке службе ПСБиХ учествује на семинару, који организира Савјет Европе у Стразбуру, Француска, чије су главне теме у вези активности Европског суда за људска права.
Секретар Заједничке службе и секретар Дома народа ПСБиХ од 18. до 19. јуна учествују на 8. међународном савјетовању „Актуелности грађанског и трговачког законодавства и правне праксе“, које се одржава у Неуму. Планирано је да, током дводневног савјетовања, предавања одрже еминентни стручњаци из области правних наука, као и одржавање неколико округлих столова чије су главне теме разговора размјена искустава у обављању активности унутар јавног сектора. (крај)   


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу