MENI
23.12.2010.

Делегација Секретаријата Народне скупштине Републике Србије и Скупштине АП Војводине боравила у студијској посјети Секретаријату ПСБиХДелегација Секретаријата Народне скупштине Републике Србије и Скупштине АП Војводине, боравило је 21. и 22. децембра у студијској посјети Секретаријату Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.
Током посјете одржан је и састанак са члановима Колегија Секретаријата ПСБиХ, а како би гостима на што бољи и квалитетнији начин били представљени начин рада и устроја како Секретаријата тако и Парламентарне скупштине БиХ, уприличен им је низ различитих презентација у парламентарном Центру за посјетиоце и Центру за обуку.
Иначе, домаћини током дводневне посјете били су Истраживачки сектор и Сектор за односе с јавношћу, који су том приликом детаљно упознали госте са начином рада ових оганизационих јединица и стеченим искуствима.
Гости су се интересовали за процес истраживања у Парламентарној скупштини БиХ као и за кориштење великих свјетских база података која у том процесу имају непроцијењив значај.
Посебну пажњу гостију из Републике Србије заокупила је недавно усвојена Комуникацијску стратегију Парламентарне скупштине БиХ. Такође, било је доста говора о начину ажурирања садашње и наредне веб странице ПСБиХ а  ово је била добра прилика да се презентује начин будуће интеракције веб странице са парламентарним интранетом, те интеграција сегмената нове парламентарне документационе базе података која је, иначе, у финалној фази израде.
Треба поменути и да је дио Делегације НСРС-а и АП Војводине искористио прилику да продуби раније стечене добре пословне везе са службеницима наше парламентарне Библиотеке као и да договори будућу размјену вриједне документационе грађе између парламената. (крај) 
 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу