MENI
23.12.2010.

Izaslanstvo Tajništva Narodne skupštine Republike Srbije i Skupštine AP Vojvodine boravilо u studijskoj posjeti Tajništvu PSBiHIzaslanstvo Tajništva Narodne skupštine Republike Srbije i Skupštine AP Vojvodine, boravilo je 21. i 22. prosinca u studijskoj posjeti Tajništvu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Tijekom posjete održan je i sastanak sa članovima Kolegija Tajništva PSBiH, a kako bi gostima na što bolji i kvalitetniji način bili predstavljeni način rada i ustrojstva kako Tajništva tako i Parlamentarne skupštine BiH, upriličen im je niz različitih prezentacija u parlamentarnom Centru za posjetitelje i Centru za obuku.
Inače, domaćini posjete Tajništvu PSBiH su bili Istraživački sektor i Sektor za odnose s javnošću, koji su tom prilikom detaljno upoznali goste sa ustrojstvom i načinom rada ovih oganizacionih jedinica.
Gosti su se interesirali za proces istraživanja u Parlamentarnoj skupštini BiH kao i za korišćenje velikih svjetskih baza podataka koja u tom procesu imaju neprocijenjiv značaj.
Posebnu pažnju gostiju iz Republike Srbije zaokupila je nedavno usvojena Komunikacijsku strategiju Parlamentarne skupštine BiH. Također, bilo je dosta govora o načinu ažuriranja sadašnje i buduće veb stranice PSBiH a  ovo je bila dobra prilika da se prezentira način buduće interakcije veb stranice sa parlamentarnim intranetom, te integracija segmenata nove parlamentarne dokumentaciјske baze podataka koja je, inače, u finalnoj fazi izrade.
Treba pomenuti i da je dio izaslanstva NSRS-a i AP Vojvodine iskoristio priliku da produbi ranije stečene dobre poslovne veze sa službenicima naše parlamentarne Knjižnice kao i da dogovori buduću razmjenu vrijedne dokumentacijske građe između parlamenata. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću