MENI
24.7.2012.

Штампан нови број билтена – Парламент


Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине издао је нови број билтена – Парламент, у којем се налазе информације у вези дешавања у ПСБиХ у мају и јуну 2012. године.
Тако се могу прочитати информације о броју одржаних сједница Представничког дома, односно Дома народа, као и сједница радних тијела домова. Такођер, наведени су и статистички показатељи о постављеним посланичким и делегатским питањима.

У билтену су и појединости о одржаним конференцијама, радионицама и округлим столовима парламетнарних комисија, међу којима се могу издвојити конференција Заједничке комисије за одбрану и безбједност на тему „Информисање јавности у вези НАТО интеграција“ и тематска сједница Комисије за остваривање равноправности полова под називом „Положај Ромкиња у законима, политикама и пракси, презентација извјештаја НВО „Права за све“ и „ИЦВА“ о насиљу над Ромкињама у породици“.

Када су у питању сусрети изабраних званичника Парламентарне скупштине БиХ, читаоци се могу информисати између осталог, о сусрету чланова колегијума оба дома са представницима Одбора за мониторинг Парламентарне скупштине Савјета Европе, као и о разговору замјеника предсједавајућег Представничког дома ПСБиХ, Дениса Бећировића са делегацијом Архивистичког удружења БиХ. 

У протекла два мјесеца у посјети ПСБиХ су боравили, међу бројним посјетиоцима, чланови Групе пријатељства Бундестага, генерални секретар Савјета Европе, као и предсједник Представничког дома Парламента Италије, тако да се у новом броју Парламента налазе детаљи и са тих сусрета, као и детаљи са посјета посланика и делегата ПСБиХ парламентима других земаља.

Такођер, Секретаријат Парламентарне скупштине БиХ већ дуги низ година кроз пројект „Отворени парламент“, низом организованих посјета босанскохерцеговачкој јавности презентује транспарентност рада и улогу ове институције у демократизацији друштва. Тако се могу прочитати информације у вези посјете ученика основних школа из Рудог и Дрвара, који су Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине посјетили у склопу одржавања популарног Kid's фестивала. (крај) 

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу