MENI
13.12.2012.

Секретаријат ПСБиХ издао превод приручника за парламентарце „Без страха-без насиља“


Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине је у протеклом периоду издао превод приручника за парламентарце чији је назив „Без страха-без насиља“, у којем су детаљно објашњење главне одредбе Конвенције Савјета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици (Конвенција из Истанбула).

Публикација омогућава парламентарцима да одиграју кључну улогу у Босни и Херцеговини на ширењу свијести у јавности о насиљу над женама и насиљу у породици. Такођер, имају прилику директно утицати на правни оквир предлагањем и усвајањем конкретних закона о борби против насиља над женама, те пратити њихово практично провођење.

У приручнику су дани и примјери државних закона и мјера што су их државе чланице Савјета Европе увеле у своја законодавства из подручја борбе против насиља над женама и насиља у породици, те представљају илустрације закона и мјера које се могу усвојити у домаћем законодавству.
Секретаријат ПСБиХ је публикацију штампао на језицима у званичној употреби у БиХ, а важно је напоменути да је постављена и на веб страници Парламентарне скупштине Савјета Европе. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу