MENI
7.5.2013.

Штампан нови број билтена ПСБиХ – Парламент


Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине је издао нови број билтена Парламент, у којем се налазе информације у вези дешавања у Парламентарној скупштини БиХ у јануару, фебруару и марту 2013. године.
У овом броју су, између осталих, наведени подаци о законодавним активностима Представничког дома и Дома народа ПСБиХ , трајању сједница и броју тачака дневног реда о којима се водила расправа.

Када је у питању одржавање сједница сталних комисија домова, може се истакнути да је Уставноправна комисија Представничког дома на 37. сједници расправљала о Приједлозима амандмана II и III на Устав БиХ, а да је на 24. сједници Уставноправне комисије Дома народа подржан Предлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ.
Читаоци се исто тако могу упознати и са појединостима са четврте конференције „Актуелно стање безбједности у БиХ“, која је одржана у организацији Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ, као и детаљима са јавне расправе о Предлогу закона о измјенама и допунама Закона о парничном поступку пред Судом Босне и Херцеговине.

У прва три мјесеца 2013. године , као неки од важнијих догађаја у ПСБиХ БиХ, потребно је навести састанак руководства оба дома ПСБиХ са генералним секретаром НАТО-а, Andresom Fogh Rasmussenom, 7. састанак Конференције парламентарних комисија за европске интеграције земаља обухваћених процесом стабилизације и придруживања Југоисточне Европе (COSAP), као и конференције „Позитивне праксе у заштити људских права припадника оружаних снага“.

Што се тиче међународних активности, чланови Колегија Представничког дома ПСБиХ су боравили 4. и 5. марта у службеној посјети Републици Хрватској, а Исмета Дервоз је у својству извјеститељице, на састанку Комитета за науку, културу, образовање и медије ПССЕ-а, представила Нацрт резолуције „Индустријско наслијеђе у Европи“.

Из актуелности Секретаријата ПСБиХ, читаоци имају прилику прочитати више информација о студијској посјети представника Секретаријата ПСБиХ Државном збору Словеније, као и да је издат Приручник појмова и израза најчешће кориштених у језику правних прописа институција БиХ, чији су аутори службеници Одјела за превођење и лекторисање. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу