MENI
7.5.2013.

Tiskan novi broj biltena PSBiH – Parlament


Tajništvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je izdalo novi broj biltena Parlament, u kojem se nalaze informacije u svezi dešavanja u Parlamentarnoj skupštini BiH u siječnju, veljači i ožujku 2013. godine.
U ovom broju su, između ostalih, navedeni podaci o zakonodavnim aktivnostima Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH , trajanju sjednica i broju točaka dnevnog reda o kojima se vodila rasprava.

Kada je u pitanju održavanje sjednica stalnih povjerenstava domova, može se istaknuti da je Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma na 37. sjednici raspravljalo o Prijedlozima amandmana II i III na Ustav BiH, a da je na 24. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.
Čitatelji se isto tako mogu upoznati i sa pojedinostima sa četvrte konferencije „Aktualno stanje sigurnosti u BiH“, koja je održana u organizaciji Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH, kao i detaljima sa javne rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine.

U prva tri mjeseca 2013. godine , kao neki od važnijih događaja u PSBiH BiH, potrebno je navesti sastanak rukovodstva obaju domova PSBiH sa glavnim tajnikom NATO-a, Andresom Fogh Rasmussenom, 7. sastanak Konferencije parlamentarnih povjerenstava za europske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Europe (COSAP), kao i konferencije „Pozitivne prakse u zaštiti ljudskih prava pripadnika oružanih snaga“.

Što se tiče međunarodnih aktivnosti, članovi Kolegija Zastupničkog doma PSBiH su boravili 4. i 5. ožujka u službenoj posjeti Republici Hrvatskoj, a Ismeta Dervoz je u svojstvu izvjestiteljice, na sastanku Komiteta za znanost, kulturu, obrazovanje i medije PSVE-a, predstavila Nacrt rezolucije „Industrijsko naslijeđe u Europi“.

Iz aktualnosti Tajništva PSBiH, čitatelji imaju priliku pročitati više informacija o studijskoj posjeti predstavnika Tajništva PS BiH Državnom zboru Slovenije, kao i da je izdat Priručnik pojmova i izraza najčešće korištenih u jeziku pravnih propisa institucija BiH, čiji su autori službenici Odjela za prevođenje i lektoriranje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću