MENI
13.11.2015.

Представници Секретаријата Парламентарне скупштине БиХ учествовали на дводневној конференцији о унапређењу улоге парламената у БиХ у процесу европских интеграција


Чланови Колегијума Секретријата Парламентарне скупштине Марин Вукоја, Бојан Нинковић и Аида Користовић те водитељ пројеката парламената Босне и Херцеговине у оквиру Twinning пројекта „Јачање капацитета парламената у БиХ у контексту европских интеграција“ Омар Филиповић, учествовали су у раду Конференције о сарадњи и имплемеацији активности за јачање улоге парламената у процесу интеграција у ЕУ са политичким руководствима парламената као у БиХ у контексту европских интеграција“, која је 12. и 13. новембра, одржана у Бијељини.

Током конференције, у чијем су раду учествовати чланови руководстава Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Парламента Федерације БиХ, Народне скупштине Републике Српске, предсједник и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта, као и представници комисија/одбора за европске интеграције парламената у БиХ, представници Секретаријата Парламентарне скупштине БиХ разговарали су са колегама из осталих парламената у нашој земљи о начинима операционализације Закључака и Заједничке изјаве колегија Парламентарне скупштине БиХ, Парламента Федерације БиХ, Народне скупштине РС и предсједника Скупштине Брчко дистрикта БиХ о опредијељености парламената БиХ за интеграције у ЕУ подузимањем мјера за имплементацију препорука Twinning пројекта за јачање улоге парламенатану контексту интеграција у ЕУ којег финансира Европска унија. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу