MENI
23.5.2023.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Zdenko Ćosić razgovarao s direktorom Ureda za jadransku regiju i Balkan Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zdenko Ćosić razgovarao je danas u Sarajevu s direktorom Ureda za jadransku regiju i Balkan Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije Andreom Casconeom.

Ćosić i Cascone su razgovarali o aktivnostima na izradi Programa integracija BiH u Europskoj uniji (EU), kao i o poteškoćama u realizaciji 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU. Ćosić se zahvalio na aktivnoj ulozi i potpori koju Republika Italija pruža BiH u procesu EU integracija.

Cascone je pozdravio najnovije iskorake Vijeća ministara BiH, te izrazio očekivanje da će BiH uspješno realizirati obveze koje kao zemlja kandidat ima. Cascone je istaknuo da će Republika Italija i dalje pružati potporu BiH na putu ka punopravnom članstvu u EU. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću