MENI
23.5.2023

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Zdenko Ćosić razgovarao s direktorom Ureda za jadranski region i Balkan Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zdenko Ćosić razgovarao je danas u Sarajevu s direktorom Ureda za jadranski region i Balkan Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije Andreom Casconeom.

Ćosić i Cascone su razgovarali o aktivnostima na izradi Programa integracija BiH u Evropskoj uniji (EU), kao i o poteškoćama u realizaciji 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU. Ćosić se zahvalio na aktivnoj ulozi i podršci koju Republika Italija pruža BiH u procesu EU integracija.

Cascone je pozdravio najnovije iskorake Vijeća ministara BiH, te izrazio očekivanje da će BiH uspješno realizirati obaveze koje kao zemlja kandidat ima. Cascone je istakao da će Republika Italija i dalje pružati podršku BiH na putu ka punopravnom članstvu u EU. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću