MENI
21.3.2023.

Predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se sa veleposlanicom Kraljevine Švedske u BiH

"Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skipštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa veleposlanicom Kraljevine Švedske u BiH Johannom Stormquist.

Na sastanku su razgovarali o jačanju bilateralne ekonomske suradnje i o trenutnoj ekonomskoj i sigurnosnoj situaciji, te o formiranju vlasti nakon listopadskih izbora.

Predsjedatelj Zvizdić se  zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je Švedska pružila BiH. Čestitao je Kraljevini Švedskoj na uspješnom i kvalitetnom predsjedavanju Vijećem Europske unije I zahvalio se na dodjeli kandidatskog statusa Bosni ii Hercegovini u prosincu 2022.

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da euroatlanske integracije ostaju ključni vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine.

Predsjedatelj Zvizdić i veleposlanica Stormquist su se složili da Bosna i Hercegovina, na daljnjem europskom putu, treba ubrzano da radi na realiziranju četrnaest ključnih prioriteta i na donošenju konkretnih zakonskih propisa u svezi sa jačanjem vladavine prava." (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću