MENI
21.3.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se sa ambasadoricom Kraljevine Švedske u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skipštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa ambasadoricom Kraljevine Švedske u BiH Johannom Stormquist.

Na sastanku su razgovarali o jačanju bilateralne ekonomske saradnje i o trenutnoj ekonomskoj i sigurnosnoj situaciji, te o formiranju vlasti nakon oktobarskih izbora.

Predsjedavajući Zvizdić se  zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je Švedska pružila BiH. Čestitao je Kraljevini Švedskoj na uspješnom i kvalitetnom predsjedavanju Vijećem Evropske unije I zahvalio se na dodjeli kandidatskog statusa Bosni ii Hercegovini u decembru 2022.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da euroatlanske integracije ostaju ključni vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Stormquist su se složili da Bosna i Hercegovina, na daljem evropskom putu, treba ubrzano da radi na realiziranju četrnaest ključnih prioriteta i na donošenju konkretnih zakonskih propisa u vezi sa jačanjem vladavine prava." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću