MENI
21.3.2023

Klubovi poslanika SDP BiH, NIP i NS/BHIKF u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH izrazili podršku prijedlogu Predsjedništva BiH za zaustavljanje rasta plaća funkcionerima

"Klubovi poslanika SDP BiH, NiP i NS/BHIKF pozdravljaju jednoglasnu odluku Predsjedništva BiH koje je na prijedlog dr. Denisa Bećirovića usvojilo i po hitnom postupku uputilo u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o dopunama zakona o plaćama i naknadama u Institucijama Bosne i Hercegovine.

Konkretan i jasno definisan prijedlog Bećirovića je upravo na tragu onoga što su poslanici ova tri kluba kroz rasprave jasno isticali - podrška budžetu, podršku rastu plaća namještenicima, vojnicima, policijskim i državnim službenicima, ali i jasno iskazano protivljenje rastu plaća najviših državnih funkcionera.

Odgovoran pristup i jednoglasan stav Predsjedništva BiH kojim se želi onemogućiti rast plaća članova Predsjedništva BiH, ministara u Vijeću ministara, članova Parlamenta BiH i drugih je pozitivan signal građanima da se njihov glas čuje, a opravdano nezadovoljstvo razumije.

Ovaj odgovorni politički potez u potpunosti uživa podršku naša tri kluba i ujedno predstavlja primjer i drugim političarima da se uz malo truda mogu pronaći adekvatna i poštena rješenja. Sa svoje strane, dati ćemo maksimalan doprinos da ovo zakonsko rješenje bude usvojeno, te pozivamo i članove ostalih klubova da to učinimo svi zajedno”, navodi se u saopćenju klubova SDP, NIP-a i NS/BHIK u Predstavničkom domu koje su potpisali predsjedavajući klubova Saša Magazinović, Sabina Ćudić i  Nihad Omerović. (kraj)

 

                                                                                  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću