MENI
21.3.2023.

Клубови посланика СДП БиХ, НИП и НС/БХИКФ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ изразили подршку приједлогу Предсједништва БиХ за заустављање раста плата функционерима

"Клубови посланика СДП БиХ, НиП и НС/БХИКФ поздрављају једногласну одлуку Предсједништва БиХ које је на приједлог др Дениса Бећировића усвојило и по хитном поступку упутило у парламентарну процедуру Приједлог закона о допунама закона о платама и накнадама у Институцијама Босне и Херцеговине.

Конкретан и јасно дефинисан приједлог Бећировића је управо на трагу онога што су посланици ова три клуба кроз расправе јасно истицали - подршка буџету, подршку расту плата намјештеницима, војницима, полицијским и државним службеницима, али и јасно исказано противљење расту плата највиших државних функционера.

Одговоран приступ и једногласан став Предсједништва БиХ којим се жели онемогућити раст плата чланова Предсједништва БиХ, министара у Савјету министара, чланова Парламента БиХ и других је позитиван сигнал грађанима да се њихов глас чује, а оправдано незадовољство разумије.

Овај одговорни политички потез у потпуности ужива подршку наша три клуба и уједно представља примјер и другим политичарима да се уз мало труда могу пронаћи адекватна и поштена рјешења. Са своје стране, дати ћемо максималан допринос да ово законско рјешење буде усвојено, те позивамо и чланове осталих клубова да то учинимо сви заједно”, наводи се у саопштењу клубова СДП, НИП-а и НС/БХИК у Представничком дому које су потписали предсједавајући клубова Саша Магазиновић, Сабина Ћудић и  Нихад Омеровић. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу