MENI
20.1.2022.

Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Асим Сарајлић присуствовао свечаности примопредаје дужности команданта ЕУФОР-а

Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Асим Сарајлић присуствовао је данас свечаности примопредаје дужности команданта ЕУФОР-а, која је одржана у бази Бутмир у Сарајеву.

Током церемоније, којој су присуствовали оперативни командант Европске уније (ЕУ) за операцију “Althea” генерал пуковник Brice Houdet, представници међународне заједнице у БиХ, као и домаћи политички званичници, досадашњи командант генерал-мајор Alexander Platzer предао је дужност генерал мајору Antonu Wesselyu.

Током свечаности примопредаје дужности команданта снага ЕУ за операцију “Аlthea”, генерал Platzer казао је да се у свом мандату фокусирао на одржавање мира и стабилности, као и на побољшање спремности да одговоре на било које ситуације. Такође, покушавао је, како је казао, одржати видљивост ЕУФОР-а широм земље.

Захваљујући се војницима и колегама на преданом раду у мисији, генерал Platzer истакнуо је чињеницу да они долазе из 19 различитих земаља и да изванредно обављају свој посао.

Као најбитније моменте током обављања дужности команданта ЕУФОР-а, издвојио је вјежбу "Брзи одговор 21", те донацију ЕУ од десет милиона еура за деминерски батаљон Оружаних снага БиХ. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу