MENI
20.1.2022.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić nazočio svečanosti primopredaje dužnosti zapovjednika EUFOR-a

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić nazočio je danas svečanosti primopredaje dužnosti zapovjednika EUFOR-a, koja je održana u bazi Butmir u Sarajevu.

Tijekom ceremonije, kojoj su nazočili operativni zapovjednik Europske unije (EU) za operaciju “Althea” general pukovnik Brice Houdet, predstavnici međunarodne zajednice u BiH, kao i domaći politički dužnosnici, dosadašnji zapovjednik general-bojnik Alexander Platzer predao je dužnost general bojniku Antonu Wesselyu.

Tijekom svečanosti primopredaje dužnosti zapovjednika snaga EU za operaciju “Althea”, general Platzer kazao je da se u svom mandatu fokusirao na održavanje mira i stabilnosti, kao i na poboljšanje spremnosti da odgovore na bilo koje situacije. Također, pokušavao je, kako je kazao, održati vidljivost EUFOR-a diljem zemlje. 

Zahvaljujući se vojnicima i kolegama na predanom radu u misiji, general Platzer istaknuo je činjenicu da oni dolaze iz 19 različitih zemalja i da izvanredno obavljaju svoj posao.

Kao najbitnije momente tijekom obavljanja dužnosti zapovjednika EUFOR-a, izdvojio je vježbu "Brzi odgovor 21", te donaciju EU od deset milijuna eura za deminerski bataljun Oružanih snaga BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću