MENI
18.1.2022

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine

„Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine. 

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji i o krizi koja je nastala jednostranom i antiustavnom blokadom rada institucija BiH.

Predsjedavajući Zvizdić podržao je zaključke UO Udruženja generala BiH te se zahvalio članovima Udruženja na bezrezervnoj i kontinuiranoj podršci u institucionalnoj borbi za očuvanje integriteta, suvereniteta, političke samostalnosti i međunarodnog subjektiviteta države BiH.

Predsjedavajući Zvizdić istaknuo je važnost mira i napretka BiH, kao i činjenicu da je zaštita države BiH i državnih institucija najvažniji prioritet kojem ostaju posvećene sve probosanski i proevropski orijentisane političke stranke i patriotske snage BiH.

Predsjedavajući Zvizdić i članovi Udruženja generala BiH saglasili su se da svi stranački ili personalni interesi moraju biti podređeni interesima države BiH i njene euroatlantske budućnosti.

Sastanku su, osim predsjednika Udruženja generala BiH Rizve Pleha, prisustvovali i zamjenik predsjednika general Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, te generali Džemal Merdan, Mustafa Polutak i Enes Husejnović.“ (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću