MENI
25.11.2021.

Предсједавајући Делегације ПСБиХ у ИПУ Сафет Софтић учествоваће у Мадриду на 143. засједању Скупштине ИПУ

Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Интерпарламентарној унији (ИПУ) Сафет Софтић учествоваће на 143. засједању Скупштине ИПУ, која ће се од 26. до 29. новембра ове године одржати у Мадриду.

Централна тема расправе на засједању највеће и најстарије глобалне парламентарне организације биће посвећена савременим изазовима за демократију, начинима за превазилажење растућих подјела у државама, те примјерима добрих пракси у изградњи инклузивних друштава.

Посебна пажња биће посвећена изазовима и посљедицама пандемије вируса корона, те способности институција, а нарочито парламената, да одговоре на изазове и подјеле с којима се данас суочавају демократска друштва. Очекује се да учесници генералне дебате понуде и одговоре на питања о улози парламената у заштити слободе изражавања на интернету и у борби против дезинформација и говора мржње.

На маргинама 143. засједања Скупштине ИПУ, на иницијативу Парламента Републике Азербејџан, која предсједава Покретом несврстаних, биће одржан и инаугурални састанак Парламентарне мреже Покрета несврстаних. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу