MENI
25.11.2021.

Predsjedatelj Izaslanstva PSBiH u IPU Safet Softić sudjelovat će u Madridu na 143. zasjedanju Skupštine IPU

Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Interparlamentarnoj uniji (IPU) Safet Softić sudjelovat će na 143. zasjedanju Skupštine IPU, koja će se od 26. do 29. studenog ove godine održati u Madridu.

Središnja tema rasprave na zasjedanju najveće i najstarije globalne parlamentarne organizacije bit će posvećena suvremenim izazovima za demokraciju, načinima za prevazilaženje rastućih podjela u državama, te primjerima dobrih praksi u izgradnji inkluzivnih društava.

Posebna pozornost bit će posvećena izazovima i posljedicama pandemije virusa korona, te sposobnosti institucija, a naročito parlamenata, da odgovore na izazove i podjele s kojima se danas suočavaju demokratska društva. Očekuje se da sudionici generalne debate ponude i odgovore na pitanja o ulozi parlamenata u zaštiti slobode izražavanja na internetu i u borbi protiv dezinformacija i govora mržnje.

Na marginama 143. zasjedanja Skupštine IPU, na inicijativu Parlamenta Republike Azerbajdžan, koja predsjedava Pokretom nesvrstanih, bit će održan i inauguralni sastanak Parlamentarne mreže Pokreta nesvrstanih. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću