MENI
23.11.2021.

Predsjedatelj Zastupničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Pakistan u BiH

"Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Islamske Republike Pakistan u BiH Akhtara Jamila Raoa.

Poželjevši veleposlaniku dobrodošlicu u BiH, dr. Zvizdić zahvalio je na svemu što je država Pakistan uradila za Bosnu i Hercegovinu u proteklom razdoblju.

Predsjedatelj Zvizdić i veleposlanik Rao razgovarali su o bilateralnim odnosima dvaju država i složili se da postoje velike mogućnosti za unaprjeđenje parlamentarne suradnje, kao i suradnje  u područjima trgovine, gospodarstva, turizma i kulture. Suglasili su se da fokus suradnje treba biti jače ekonomsko povezivanje preko gospodarskih komora, te kreiranje i usvajanje sporazuma i drugih akata koji će unaprijediti suradnju.

Predsjedatelj Zvizdić i veleposlanik Rao razgovarali su i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH. Zvizdić je prenio zabrinutost zbog aktualne situacije u Bosni i Hercegovini i istaknuo da je u BiH najteža i najsloženije politička kriza u posljednjih 25 godina, od čijeg rješavanja može zavisiti da li će Bosna i Hercegovina u narednom razdoblju krenuti putem europskih integracija.

Veleposlanik Rao rekao je da njegova zemlja daje punu potporu suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine i da je integracija BiH u Europsku uniju važna zbog velikih mogućnosti za razvoj svih segmenata društva, a posebno gospodarstva, što je preduvjet za daljnji napredak zemlje.

Predsjedatelj Zvizdić poželio je veleposlaniku Raou uspješan diplomatski mandat u Bosni i Hercegovini". (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću