MENI
23.11.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Akhtara Jamila Raoa.

Poželjevši ambasadoru dobrodošlicu u BiH, dr. Zvizdić zahvalio je na svemu što je država Pakistan uradila za Bosnu i Hercegovinu u proteklom periodu.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Rao razgovarali su o bilateralnim odnosima dvije države i složili se da postoje velike mogućnosti za unapređenje parlamentarne saradnje, kao i saradnje  u oblastima trgovine, privrede, turizma i kulture. Saglasili su se da fokus saradnje treba biti jače ekonomsko povezivanje preko privrednih komora, te kreiranje i usvajanje sporazuma i drugih akata koji će unaprijediti saradnju.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Rao razgovarali su i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Zvizdić je prenio zabrinutost zbog aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini i istaknuo da je u BiH najteža i najsloženije politička kriza u posljednjih 25 godina, od čijeg rješavanja može zavisiti da li će Bosna i Hercegovina u narednom periodu krenuti putem evropskih integracija.

Ambasador Rao rekao je da njegova zemlja daje punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine i da je integracija BiH u Evropsku uniju važna zbog velikih mogućnosti za razvoj svih segmenata društva, a posebno privrede, što je preduslov za dalji napredak zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić poželio je ambasadoru Raou uspješan diplomatski mandat u Bosni i Hercegovini". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću