MENI
22.9.2021.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Звиздић примио је у посјету амбасадора НР Кине у БиХ

"Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Денис Звиздић примио је данас у Сарајеву амбасадора Народне Републике Кине у БиХ Jia Pinga.

Разговарали су о актуелној економској и политичкој ситуацији у БиХ и о јачању међусобног политичког повјерења између БиХ и НР Кине, што ће, како је речено, допринијети развоју билатералних односа.

Предсједавајући Звиздић и амбасадор Јi нагласили су да је резултат традиционално добрих односа двије земље, између осталог, обострано поштивање суверенитета, територијалног интегритета и међународног субјективитета. Казали су како БиХ и НР Кина имају  пријатељске односе, али и оцијенили да постоји значајан простор за унапређење у свим областима, а посебно у сегменту изградње инфраструктуре, као важног циља економског развоја БиХ и региона, те културе и образовања.

Сагласили су се око тога да се односи двије земље наставе унапређивати и изразили очекивање да ће се досадашња сарадња наставити и у наредном периоду на обострану корист". (саопштење из Кабинета предсједавајућег Представничког дома др Дениса Звиздића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу