MENI
22.9.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio je u posjetu ambasadora NR Kine u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Jia Pinga.

Razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i o jačanju međusobnog političkog povjerenja između BiH i NR Kine, što će, kako je rečeno, doprinijeti razvoju bilateralnih odnosa.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ji naglasili su da je rezultat tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje, izmedju ostalog, obostrano poštivanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i međunarodnog subjektiviteta. Kazali su kako BiH i NR Kina imaju  prijateljske odnose, ali i ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje u svim oblastima, a posebno u segmentu izgradnje infrastrukture, kao važnog cilja ekonomskog razvoja BiH i regiona, te kulture i obrazovanja.

Saglasili su se oko toga da se odnosi dvije zemlje nastave unapređivati i izrazili očekivanje da će se dosadašnja saradnja nastaviti i u narednom periodu na obostranu korist". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću