MENI
18.6.2021.

Парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић посјетио 5. пјешадијску бригаду ОСБиХ

Парламентарни војник повјереник Босне и Херцеговине Бошко Шиљеговић са сарадницима посјетио је јучер 5. пјешадијску бригаду Оружаних снага БиХ (ОСБиХ), као и јединице из састава других бригада стационираних на локалитету Дубраве у Тузли.

Командант бригаде бригадир Емир Клико са сарадницима током посјете, која је укључивала радни састанак, брифинг и обилазак локације, упознао је парламентарног војног повјереника БиХ и представнике Генералног инспектората Министарства одбране БиХ са бригадним генералном Мирсадом Ахмићем на челу, са реализираним активностима бригаде, као и са тежишним активностима до краја године.

Парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић и генерални инспектор Министарства обране БиХ бригадни генерал Мирсад Ахмић посебно су се интересирали за здравствено стање професионалних војних лица изазвано пандемијом корона вируса, персоналну попуњеност бригаде, стање материјално-техничких средстава, стање моторних возила, као и за стање инфраструктуре на локацији.

Након разговора са руководством бригаде, представницима других јединица, као и професионалним војним лицима Шиљеговић обишао је стражарску службу и просторе које користе професионална војна лица (кухиња, трпезаријски простор, котловница и др.), те одржао и посебан радни састанак с представницима Оклопног батаљона тактичке подршке стационираног на локалитету Дубраве. (крај) 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу