MENI
18.6.2021.

Članovi Izaslanstva PSBiH u PSSEECP-a sudjelovat će na 8. Plenarnoj sjednici PSEECP-a

Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (PSSEECP) Bariša Čolak i zamjenica predsjedatelja Izaslanstva Ljubica Miljanović sudjelovat će na 8. Plenarnoj sjednici PSSEECP-a, koja će se, pod predsjedavanjem Ankare (Republika Turska), 21. i 22. lipnja ove godine održati u Antaliji.

Središnja tema Plenarne sjednice PSSEECP-a nosi naslov „Susjedi u Jugoistočnoj Europi zajedno: jačanje mehanizama suradnje za budućnost regionalne solidarnosti“. Kako je najavljeno, u okviru središnje teme bit će razgovarano i o nizu drugih globalnih i regionalnih pitanja, posebno u svjetlu pandemije virusa korona i njenih posljedica po ekonomiju i zdravstvo.

Programom je predviđeno da Plenarnu sjednicu otvori predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafa Şentop. U okviru rasprave o središnjoj temi zasjedanja sudionicima će se obratiti i predsjedatelj Izaslanstva PSBiH u PSSEECP-a Bariša Čolak.

Organizatori su najavili da će u završnim dokumentima Plenarne sjednice PSSEECP-a biti naglašena potreba unaprjeđenja suradnje i jačanja načela solidarnosti, kako među zemljama regiona tako i na cijelom europskom kontinentu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću