MENI
18.6.2021.

Чланови Делегације ПСБиХ у ПССЕЕЦП-а учествоваће на 8. Пленарној сједници ПСЕЕЦП-а

Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у Југоисточној Европи (ПССЕЕЦП) Бариша Чолак и замјеница предсједавајућег Делегације Љубица Миљановић учествоваће на 8. Пленарној сједници ПССЕЕЦП-а, која ће се, под предсједавањем Анкаре (Република Турска), 21. и 22. јуна ове године одржати у Анталији.

Централна тема Пленарне сједнице ПССЕЕЦП-а носи наслов „Сусједи у Југоисточној Европи заједно: јачање механизама сарадње за будућност регионалне солидарности“. Како је најављено, у оквиру централне теме биће разговарано и о низу других глобалних и регионалних питања, посебно у свјетлу пандемије вируса корона и њених посљедица по економију и здравство.

Програмом је предвиђено да Пленарну сједницу отвори предсједник Велике народне скупштине Републике Турске Mustafa Şentop. У оквиру расправе о централној теми засједања учесницима ће се обратити и предсједавајући Делегације ПСБиХ у ПССЕЕЦП-а Бариша Чолак.

Организатори су најавили да ће у завршним документима Пленарне сједнице ПССЕЕЦП-а бити наглашена потреба унапређења сарадње и јачања принципа солидарности, како међу земљама региона тако и на цијелом европском континенту. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу