MENI
16.6.2021.

Održana Prva posebna sjednica obaju domova PSBiH o temi „Zastupnici/izaslanici pitaju – Vijeće ministara BiH odgovara“

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) održana je Prva posebna sjednica obaju domova PSBiH o temi „Zastupnici/izaslanici pitaju – Vijeće ministara BiH odgovara“.

Na sjednici, koju prema poslovnicima obaju domova Zajednički kolegij PSBiH organizira najmanje jednom godišnje, od najavljenih 36 pitanja zastupnika i izaslanika postavljeno je ukupno 30 pitanja.

Zastupnici u Zastupničkom domu PSBiH postavili su 23 pitanja, dok su 7 pitanja postavili izaslanici u Domu naroda PSBiH.

Na osnovu odredaba poslovnika obaju domova PSBiH, zastupnici i izaslanici PSBiH postavljali su po jedno pitanje u trajanju od tri minute, nakon čega je predsjedatelj Vijeća ministara BiH ili resorni ministar odgovarao, također u vremenu od tri minute. Zastupnici i izaslanici imali su mogućnost komentirati odgovor ili postaviti novo pitanje u trajanju od dvije minute, nakon čega je predsjedatelj Vijeća ministara BiH ili resorni ministar, u trajanju od dvije minute, imao mogućnost dati novi odgovor. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću