MENI
16.6.2021.

Замјеник предсједавајућег Дома народа др Драган Човић одржао састанак с амбасадором Краљевине Саудијске Арабије у БиХ

"Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) др Драган Човић данас је у Сарајеву у посјету примио амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у Босни и Херцеговини, Њ. Е. Osamaha Dakhela R. Alamada.

На састанку се разговарало о ситуацији у Босни и Херцеговини, као и о добрим и пријатељским билатералним односима, те другим актуелним темама. Истакнута је и ситуација опоравка од посљедица пандемије COVID-19.

Др Човић је истакнуо нужне претпоставке за развој и напредак БиХ, особито наглашавајући предстојеће измјене Изборног закона и ограничене измјене Устава БиХ за обезбјеђивање једнакоправности конститутивних народа БиХ и њиховог легитимног политичког представљања. Стабилизација и учвршћивање политичког дијалога унутар БиХ и с међународним партнерима знатно ће допринијети остварењу бољих прилика, казао је замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ др Човић.

Говорећи о односима између двије земље, др Човић је потврдио снажно пријатељство наших народа и народа Краљевине Саудијске Арабије. Разговарано је и о потенцијалу будуће сарадње, приликом чега су истакнута различите области за могуће иницијативе које ће потакнути обострану повезаност и напредак". (саопштење из Кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа др Драгана Човића)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу