MENI
16.6.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović održao sastanak s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu u posjetu primio ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Osamaha Dakhela R. Alamada.

Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima, te drugim aktuelnim temama. Istaknuta je i situacija oporavka od posljedica pandemije COVID-19.

Dr. Čović je istaknuo nužne pretpostavke za razvoj i napredak BiH, osobito naglašavajući predstojeće izmjene Izbornog zakona i ograničene izmjene Ustava BiH za osiguravanje jednakopravnosti konstitutivnih naroda BiH i njihovog legitimnog političkog predstavljanja. Stabilizacija i učvršćivanje političkog dijaloga unutar BiH i s međunarodnim partnerima znatno će doprinijeti ostvarenju boljih prilika, kazao je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Čović.

Govoreći o odnosima između dvije zemlje, dr. Čović je potvrdio snažno prijateljstvo naših naroda i naroda Kraljevine Saudijske Arabije. Razgovarano je i o potencijalu buduće saradnje, prilikom čega su istaknuta različite oblasti za moguće inicijative koje će potaknuti obostranu povezanost i napredak". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću