MENI
25.2.2021.

Предсједавајући Дома народа др Никола Шпирић примио у наступну посјету нерезидентног амбасадора Републике Литваније у БиХ

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) др Никола Шпирић примио је у наступну посјету новоименованог нерезидентног амбасадора Републике Литваније у БиХ са сједиштем у Будимпешти Vytautasa Pinkusa.

У разговору је истакнуто да су односи двије земље добри и пријатељски, али недовољно развијени, те наглашено да би у наредном периоду требало радити на интензивирању сарадње, посебно на плану економије и спољнотрговинске размјене.

Констатовано је да током протекле деценије није било посјета званичника двије земље на највишем нивоу. Речено је да је Литванија, као земља чланица Европске уније (ЕУ), пружала подршку напорима Босне и Херцеговине у процесу интегрисања у ЕУ, те је предсједавајући Шпирић изразио очекивање да ће се тапракса наставити.

На крају сусрета, др Шпирић пожелио је амбасадору Pinkusu успјех у раду током његове дипломатске мисије у БиХ. (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа др Николе Шпирића) 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу