MENI
25.2.2021

Predsjedavajući Doma naroda dr. Nikola Špirić primio u nastupnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Litvanije u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Nikola Špirić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Republike Litvanije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Vytautasa Pinkusa.

U razgovoru je istaknuto da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, ali nedovoljno razvijeni, te naglašeno da bi u narednom periodu trebalo raditi na intenziviranju saradnje, posebno na planu ekonomije i vanjskotrgovinske razmjene.

Konstatovano je da tokom protekle decenije nije bilo posjeta zvaničnika dvije zemlje na najvišem nivou. Rečeno je da je Litvanija, kao zemlja članica Evropske unije (EU), pružala podršku naporima Bosne i Hercegovine u procesu integrisanja u EU, te je predsjedavajući Špirić izrazio očekivanje da će se ta praksa nastaviti.

Na kraju susreta, dr. Špirić poželio je ambasadoru Pinkusu uspjeh u radu tokom njegove diplomatske misije u BiH". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića) 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću