MENI
31.7.2018

Izašao novi broj „Parlamenta“ za period april - juni 2018. godine

Novi broj „Parlamenta“, štampanog biltena Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za period april - juni 2018. godine, donosi opširnu informaciju o zvaničnoj radnoj posjeti članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH Republici Srbiji.

Kako se navodi u vijesti, tokom posjete članovi kolegija oba doma PSBiH susreli su se sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković, te istaknuli kako dolazak u Beograd svih šest članova kolegija oba doma PSBiH predstavlja izraz ogromne želje i snažne opredijeljenosti BiH da sa Republikom Srbijom izgradi najbolje moguće odnose. Također, u članku se prenosi da su se članovi kolegija domova PSBiH susreli i sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, a da je posjeta okončana susretom sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

U novom broju biltena PSBiH objavljena je i informacija o službenoj posjeti predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko, te njenom susretu sa članovima kolegija oba doma PSBiH i obraćanju delegatima Doma naroda PSBiH.

„Parlament“ izvještava i o tome da su se članovi kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH i članovi Grupe prijateljstva za srednju i istočnu Evropu PSBiH susreli sa Grupom prijateljstva Državne dume Ruske Federacije, kao i o tome da su članovi kolegija oba doma PSBiH i članovi Grupe prijateljstva PSBiH za Afriku i zemlje Bliskog istoka razgovarali sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Kuvajta.

U novom broju tromjesečnog biltena PSBiH objavljeno je i sadržaj razgovora članova kolegija oba doma PSBiH sa članovima delegacije Britanskog parlamenta, sa delegacijom Komiteta za vanjsku politiku Parlamenta Češke Republike, kao i sa delegacijom Parlamentarne skupštine OSCE-a.

Osim aktivnosti radnih tijela i sjednica PSBiH, „Parlament“ je izvijestio i o učešću predstavnika Sekretarijata PSBiH na međunarodnim seminarima i radionicama, kao i o realiziranju programa „Otvoreni parlament“, kojeg provodi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću