MENI
31.7.2018.

Izašao novi broj „Parlamenta“ za razdoblje travanj – lipanj 2018. godine

Novi broj „Parlamenta“, tiskanog biltena Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za razdoblje travanj – lipanj 2018. godine, donosi opširnu informaciju o zvaničnom radnom posjetu članova kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH Republici Srbiji.

Kako se navodi u vijesti, tijekom posjeta članovi kolegija obaju domova PSBiH susreli su se sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković, te istaknuli kako dolazak u Beograd svih šest članova kolegija obaju domova PSBiH predstavlja izraz ogromne želje i snažne opredijeljenosti BiH da sa Republikom Srbijom izgradi najbolje moguće odnose. Također, u članku se prenosi da su se članovi kolegija domova PSBiH susreli i sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, a da je posjet okončan susretom sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

U novom broju biltena PSBiH objavljena je i informacija o službenom posjetu predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko, te njenom susretu sa članovima kolegija obaju domova PSBiH i оbraćanju izaslanicima Doma naroda PSBiH.

„Parlament“ izvještava i o tome da su se članovi kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH i članovi Skupine prijateljstva za srednju i istočnu Europu PSBiH susreli sa Skupinom prijateljstva Državne dume Ruske Federacije, kao i o tome da su članovi kolegija obaju domova PSBiH i članovi Skupine prijateljstva PSBiH za Afriku i zemlje Bliskog istoka razgovarali sa izaslanstvom Skupine prijateljstva Parlamenta Kuvajta.

U novom broju tromjesečnog biltena PSBiH objavljeno je i sadržaj razgovora članova kolegija obaju domova PSBiH sa članovima izaslanstva Britanskog parlamenta, sa izaslanstvom Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Češke Republike, kao i sa izaslanstvom Parlamentarne skupštine OESS-a.

Osim aktivnosti radnih tijela i sjednica PSBiH, „Parlament“ je izvijestio i o sudjelovanju predstavnika Tajništva PSBiH na međunarodnim seminarima i radionicama, kao i o realiziranju programa „Otvoreni parlament“, kojeg provodi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću