MENI
31.7.2018.

Изашао нови број „Парламента“ за период април - јуни 2018. године

Нови број „Парламента“, штампаног билтена Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) за период април - јуни 2018. године, доноси опширну информацију о званичној радној посјети чланова колегијума Представничког дома и Дома народа ПСБиХ Републици Србији.

Како се наводи у вијести, током посјете чланови колегијума оба дома ПСБиХ сусрели су се са предсједницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић, те истакли како долазак у Београд свих шест чланова колегијума оба дома ПСБиХ представља израз огромне жеље и снажне опредијељености БиХ да са Републиком Србијом изгради најбоље могуће односе. Такође, у чланку се преноси да су се чланови колегијума домова ПСБиХ сусрели и са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, а да је посјета окончана сусретом са предсједником Републике Србије Александром Вучићем.

У новом броју билтена ПСБиХ објављена је и информација о службеној посјети предсједнице Вијећа Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Valentine Matvijenko, те њеном сусрету са члановима колегијума оба дома ПСБиХ и обраћању делегатима Дома народа ПСБиХ.

„Парламент“ извјештава и о томе да су се чланови колегијума Представничког дома и Дома народа ПСБиХ и чланови Групе пријатељства за средњу и источну Европу ПСБиХ сусрели са Групом пријатељства Државне думе Руске Федерације, као и о томе да су чланови колегијума оба дома ПСБиХ и чланови Групе пријатељства ПСБиХ за Африку и земље Блиског истока разговарали са делегацијом Групе пријатељства Парламента Кувајта.

У новом броју тромјесечног билтена ПСБиХ објављено је и садржај разговора чланова колегијума оба дома ПСБиХ са члановима делегације Британског парламента, са делегацијом Комитета за спољну политику Парламента Чешке Републике, као и са делегацијом Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

Осим активности радних тијела и сједница ПСБиХ, „Парламент“ је извијестио и о учешћу представника Секретаријата ПСБиХ на међународним семинарима и радионицама, као и о реализовању програма „Отворени парламент“, којег проводи Сектор за односе с јавношћу ПСБиХ. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу