MENI

Kulturna dešavanja

U namjeri da reprezentativni objekat Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) ne bude prepoznat samo kao mjesto političkog odlučivanja, Sekretarijat PSBiH trudi se da  skupštinske prostore što češće otvori i za zbivanja iz sfere kulture. Takav vid animacije povećanje pristupačnosti ove institucije širokoj javnosti i je jedan od glavnih ciljeva utvrđenih Komunikacijskom strategijom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pa je proteklih godina organiziran je veći broj interesantnih kulturnih događaja sa zapaženim odzivom gostiju.

U prizemlju objekta Parlamentarne skupštine BiH opremljen je prostor za raznovrsne izložbe prije svega fotografija, likovnih i ručnih radova posvećenih posebnim oblastima ili obilježavanju značajnih datuma iz novije istorije BiH i svijeta.

Također, povremeno se za raznovrsne kuturne manifestacije koristi i prostor Velike dvorane Parlamentarne skupštine BiH koja akustikom pruža izvanredne uslove za koncertne aktivnosti i obilježavanje značajnih datuma i jubileja.

Treba također reći i i da je plato ispred Zgrade Parlamentarne skupštine više puta korišten za interesantne i vrlo posjećene pozorišne predstave.Odaberite datum: